vzw Jeugdzorg Malpertuus

Bukenstraat 44
1910 Buken (Kampenhout)

www.mfccombo.be

Image

Malpertuus werkt binnen de Bijzondere Jeugdzorg en zorgt voor integrale begeleiding van gezinnen met kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Er zijn verschillende soorten begeleiding in functie van de zorgen. De begeleiding is op maat van elk gezin en wordt uitgewerkt door een begeleider, samen met andere jeugdhulpverleners en/of de jeugdrechter. Malpertuus begeleidt 28 gezinnen met kinderen tussen 6 en 18 jaar in verschillende deelwerkingen.

Contrabas is de leefgroep voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Asap is de leefgroep voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Voor beide groepen zijn overnachtingen mogelijk. Nobel geeft jongeren vanaf 16 jaar kamertraining. . Daarnaast begeleidt het team van Nobel ook + 17 jarigen die zelfstandig wonen buiten de voorziening.

Malpertuus is deel van Mfc Combo. Mfc Combo heeft 4 afdelingen: Malpertuus, Dam+, Tormmel+ en Surdo.

Begeleidingscentrum voor personen met autisme

Leuvensesteenweg 212
2800 Mechelen
www.begeleidingscentrum-autisme.be

Image

Het begeleidingscentrum voor personen met autisme ondersteunt al meer dan dertig jaar mensen met autisme in kleinschalige afdelingen. De organisatie is door de jaren gegroeid. In 2015 ondersteunde het centrum 108 cliënten. De organisatie heeft sinds oktober 2016 drie vestigingen in Bonheiden, Muizen en Mechelen. De eerste twee zijn woonhuizen en locaties voor dagondersteuning. In Mechelen, aan de Mechelsesteenweg, is de nieuwe uitvalsbasis van waaruit de ambulante werking gebeurt, waar de ondersteunende diensten gevestigd werden en waar al de administratie zich bevindt. Het centrum zet steeds meer in op de ambulante of mobiele ondersteuning.

Lions Club Kortenberg is al vele jaren een belangrijke structurele partner van het centrum en droeg in 2017 nog bij tot de aankoop van een minibus voor een vlot vervoer van de cliënten van het centrum.

vzw CIDAR Jongerencentrum

Marie Christinastraat 8
3070 Kortenberg

www.cidar.be

Image

De essentie van het werk van het Onthaal-, oriëntatie- en observatiecentrum Cidar bestaat erin een overgang mogelijk te maken van moeilijke situaties naar leefbare situaties voor de jongeren en hun omgeving (gezinsleden en anderen).
Cidar is niet rechtstreeks toegankelijk. Jongeren worden aangemeld via de Intersectorale Toegangspoort. Het Ondersteuningscentrum Jeugdhulp en de sociale dienst bij de Jeugdrechtbank melden jongeren aan bij de intersectorale toegangspoort. Hulpverleners uit de eerste lijn (CAW-JAC - CLB) kunnen aanmelden via een A -document bij de intersectorale toegangspoort
Het O.O.O.C. Cidar begeleidt jongens en meisjes van 0 tot 18 jaar, en hun gezinnen. Vanaf 12 jaar kunnen jongeren ook in het centrum verblijven tijdens de begeleiding. De jongeren en hun gezinnen worden begeleid om tal van redenen : relationele problemen tussen ouders en kinderen thuis, gedragsproblemen, problemen op school, druggebruik, problemen met politie en justitie.
Lions Club Kortenberg Hertog Jan is al vele jaren een structurele sponsor van het OOOC.